Geokätköily on koko perheen hauska ulkoiluharrastus. Se on nykyaikaista aarteenetsintää, jossa haetaan toisten kätköilyharrastajien piilottamia geokätköjä gps-laitteen, älypuhelimen tai kartan avulla. Kätköjen etsiminen on mukavaa ulkona liikkumista yhdessä joko ystävän tai perheen kanssa, miksei yksinkin.

Geokätköilyssä käytetään apuna satelliittipaikannusta. Kätköjen tiedot haetaan joko internetistä kätköilijöiden nettisivuilta tai älypuhelimen geokätköily-sovelluksella. Kätköjen tarkkojen sijaintitietojen saamiseksi on luotava oma, maksuton käyttäjätunnus www.geocaching.com -nettisivuille.

Kätkön koordinaattien ja tyyppitietojen, maaston vaikeusasteen ja mahdollisten muiden vinkkien avulla etsitään piilotettu rasia, joka sisältää vähintään lokikirjan. Lokikirjaan kirjataan päivämäärä ja oma kätköilynimimerkki. Kätkö kirjataan löydetyksi myös geocaching.com-nettisivuilla tai puhelimen kätköilysovelluksella.

Virolahti-Miehikkälä alueelta löytyy mukavasti geokätköjä, sillä Salpapolku on kätkötetty Majaniemestä Muhikkoon, reilut 120 kätköä. Lisäksi tietysti kaikki muut kätköt niiden lisäksi. Voisiko geokätköily olla juuri sinun uusi harrastus?

Lue lisää: 

www.suomenlatu.fi/ulkoile/lajit/geokatkoily-2.html

http://www.geokätköt.fi

Joskus kätkön saamiseksi käsiin tarvitaan erityisiä välineitä. Tässä kuvassa hyvä esimerkki siitä miten luonnostakin voi löytää "kättä pidempää".