Miehikkälän ja Virolahden Pyörävaellus 2024 

Pyörävaelluksen ideana on kerätä 9.5.-30.9. kestävän kauden aikana rastikohdeleimoja /-koodeja pyörävaelluksen korttiin. Rastikohteita on kaikkiaan 25 eri puolilla Miehikkälää ja Virolahtea. 

Pyörävaelluksen kohdekartta 2024

Ohjeet pyörävaellukseen osallistuvalle:

 • Rastipisteiden tarkat sijainnit löytyvät yllä olevan linkin alta. Osoitetieto tai tämän puuttuessa opastuksen lähtöpaikka löytyy myös pyörävaelluksen kortista. Kortin kartta on vain ohjeellinen.
   
 • Rastipisteiltä löytyy ruskeat pyörävaelluslaatikot, joiden etuosassa on Kaakon kaksikko liikkuu - logo.
  Huomioithan, että rastipistelaatikko avautuu edestä (pl. ylhäältä aukeava Galleria Sylvin laatikko Hauhian kylässä). Etukannen sulkemiseen käytetään valkoista muovista salpaa, joka täytyy olla luukkua avatessa oikein päin, muuten etukansi ei avaudu kunnolla. Salpa on oikein päin, kun pidempi osa on ylöspäin. Jos huomaat ongelmia rastipisteillä, ilmoitathan niista liikuntatoimelle. Kortissa olevien puhelinnumeroiden lisäksi (erityisesti lomien aikana) ilmoituksen voi tehdä myös liikuntaneuvojalle, puh. 040 1992189.
   
 • Pyörävaelluksen rastikäyntejä kerätään pyöräilykorttiin pyörärasteilta löytyvillä leimasimilla sekä muutaman kirjaimen koodeilla. Rastileimauksen voi tälläkin kaudella korvata rastilaatikoista löytyvien koodien kirjaamisella. Koodit ovat tavuja, joista voi kaikki koodit keräämällä ja ne oikein järjestelemällä selviää tänä vuonna muutaman paikallisen kylän nimi.
   
 • Pyörävaelluksen kortteja on saatavilla paitsi pyörävaelluksen rastipisteiltä, myös kirjastoilta sekä esimerkiksi paikallisilta kaupoilta, kunnanvirastoilta ja apteekeista.  Pyörävaelluskortissa on ohjeellinen kartta rastikohteiden sijainnista. Tarkemmat tiedot rastilaatikoiden sijainnista kannattaa tarkistaa aina pyörävaelluskartasta. Myös pyöräilyreittien suunnittelussa kannattaa käyttää karttasovelluksia tai kuntien opaskarttoja. 

Palauttamalla pyörävaelluskortin 11.10. mennessä pyörävaeltajat osallistuvat lahjakorttien ja muiden liikunnallisten palkintojen arvontaan. 
Palautuspisteet 2024

 • ​Virolahden liikuntatoimisto, Virojoentie7, 49900 Virolahti
 • Miehikkälän vapaa-aikatoimisto, Keskustie 4A, 49700 Miehikkälä
 • Virolahden kirjasto, Rantatie 9, Virojoki
 • Miehikkälän kirjasto, Keskustie 9, Miehikkälä kk
   
 • Muistathan aina noudattaa jokamiehen velvollisuuksia, liikenneturvallisuutta sekä reitin varrelle vietyjä opasteita! Tarkan osoitteen puuttuessa kohdetiedon yhteydessä on mainittu tie, jolta mahdollinen opastus rastille lähtee

 • Pyörävaelluksen retkiä voi hienosti yhdistää myös toukokuusta syyskuuhun poljettavaan valtakunnalliseen Kilometrikisaan. Kaakon kaksikolla on kisassa oma avoin joukkue, johon voi ilmoittautua Kilometrikisan kotisivujen kautta. Ilmoittamalla kotipaikkakunnan, kilometrejä voi kerätä myös oman kunnan nimiin kuntien väliseen leikkimieliseen kuntakisaan. 
   
 • Virojoella ja Klamilassa sekä näiden lähiympäristöissä on kesän 2024 aikana myös omat Lasten pyörävaellukset.
  Virojoen lasten pyörävaellus 8.6. alkaen: www.virojoki.fi. Vaelluksen järjestää Virojoen kyläyhdistys 
  Klamilan lasten pyörävaellus 1.5. alkaen Klamilan Vedon järjestämänä. Kortteja saa Kujansuun Baarista
   
 • Myös Haminan liikuntapalveluilla on samaan aikaan alkava oma pyörävaelluksensa ja kunnan rajan läheisyydessä olemmekin pyrkineet tekemään yhteistyötä, jotta pyöräilijät voivat saavuttaa helposti molempien rasteja.

________________________________________________________________________________________________________________________

PALVELUITA REITTIEN VARRELLA

Tyynen Puoti
Virojoentie 7, Virojoki, linja-autoasema

Salpalinja-museon kahvila / Maukkaat Pidot, Miehikkälä
Säästöpirtintie 70, Miehikkälä

Kaakon Golf, kahvila / klubitalo
Säkäjärventie 206
www.kaakongolf.fi

Virolahden Bunkkerimuseon kahvila
Vaalimaantie 1318, Ylä-Pihlaja

Kesäkahvila Kiessi
Harjun Oppimiskeskus, Ravijoki

Bistro & Bar Potkuri, facebook-sivusto
Klamilan satama

Takatalo & Tompuri Brewery - panimopuoti ja navettabistro
Uskintie 23 C, Ravijoki

Vaalimaan Campingin kioski
Hämeenkyläntie 153, Vaalimaa

Grill & Bar Aurora, facebook-sivusto
Opintie 1, Virojoki

Kebab Pizzeria Pikku-Hukka, facebook - sivusto
Virojoentie 17, Virojoki

Toimintakeskus Ratevan kahvio
Keskustie 5A, Miehikkälä

Suur-Miehikkälän seurantalon baari
Soppikankaantie 30, Suur-Miehikkälä

Kesäkahvila Naavan tupa 
Soppikankaantie 245, Suur-Miehikkälä

Kujansuun baari, Klamila
Sataman kioski, Klamila

Skandinavian Shopping Centre, Vaalimaa