Kaakon kaksikon Pyörävaellus 2022
Pyörävaellus tulee jälleen!

Kaakon kaksikon Pyörävaelluksen ideana on kerätä kesän aikana (14.5. - 30.9.2022) rastikohdekoodeja pyörävaelluksen korttiin. Rastikohteita on kaikkiaan 25 eri puolilla Miehikkälää ja Virolahtea. 

Tässä tärkeimmät ohjeet pyörävaellukseen osallistuvalle:

 • Rastipisteiltä löytyy tänä vuonna uusitut, ruskeat pyörävaelluslaatikot, joiden etuosassa on Kaakon kaksikko liikkuu - logo. Huomioithan, että rastipistelaatikko avautuu edestä (pl. Suur-Miehikkälän jatulintarhan laatikko). Etukannen sulkemiseen käytetään valkoista muovista salpaa, joka täytyy olla luukkua avatessa oikein päin, muuten etukansi ei avaudu. Salpa on oikein päin, kun pidempi osa on ylöspäin.

 • Muuten jatkamme tänäkin vuonna tutulla pyöräilykortilla sekä pyörärasteilta löytyvillä leimasimilla sekä muutaman kirjaimen koodeilla. Rastileimauksen voi siis tälläkin kaudella korvata rastilaatikoista löytyvien koodien kirjaamisella. Koodit ovat tavuja, joista voi kaikki koodit keräämällä - ja ne oikein järjestelemällä - ratkaista muutamia tunnettuja paikkoja Miehikkälästä ja Virolahdelta.
 • Pyörävaelluksen kortteja on saatavilla paitsi pyörävaelluksen rastipisteiltä, kirjastoilta sekä esimerkiksi paikallisilta kaupoilta ja apteekeista.  Pyörävaelluskortissa on ohjeellinen kartta rastikohteiden sijainnista. Tarkemmat tiedot rastilaatikoiden sijainnista kannattaa tarkistaa aina pyörävaelluskartasta. Myös pyöräilyreittien suunnittelussa kannattaa käyttää karttasovelluksia tai kuntien opaskarttoja.

  Pyörävaelluksen kartta 2022

 • Pyörävaelluksen retkiä voi hienosti yhdistää myös toukokuusta syyskuuhun poljettavan valtakunnalliseen Kilometrikisaan. Kaakon kaksikolla on kisassa oma avoin joukkue, johon voi ilmoittautua Kilometrikisan kotisivujen kautta. Ilmoittamalla kotipaikkakunnan, kilometrejä voi kerätä myös oman kunnan nimiin kuntien väliseen leikkimieliseen kuntakisaan. Kilometrikisan ohjeet.
 • Muistathan aina noudattaa jokamiehen oikeuksia ja velvollisuuksia sekä reitin varrelle vietyjä opasteita! Tarkan osoitteen puuttuessa kohdetiedon yhteydessä on mainittu tie, jolta mahdollinen opastus rastille lähtee
   
 • Palauttamalla pyörävaelluskortin 14.10. mennessä Virolahden liikuntatoimistoon pyörävaeltajat osallistuvat liikunnallisten palkintojen arvontaan.
   
 • Myös Haminan liikuntapalveluilla on samaan aikaan alkava oma pyörävaelluksensa ja kunnan rajan läheisyydessä olemmekin pyrkineet tekemään yhteistyötä, jotta pyöräilijät voivat saavuttaa helposti molempien rasteja.

________________________________________________________________________________________________________________________

PALVELUITA REITTIEN VARRELLA

Salpalinja-museon kahvila / Maukkaat Pidot, Miehikkälä
Säästöpirtintie 70, Miehikkälä

Kaakon Golf, kahvila / klubitalo
Säkäjärventie 206
www.kaakongolf.fi

Virolahden Bunkkerimuseon kahvila
Vaalimaantie 1318, Ylä-Pihlaja

Kesäkahvila Kiessi
Harjun Oppimiskeskus, Ravijoki

Bistro & Bar Potkuri, facebook-sivusto
Klamilan satama

Vaalimaan Campingin kioski
Hämeenkyläntie 153, Vaalimaa

Grill & Bar Aurora, facebook-sivusto
Opintie 1, Virojoki

Kebab Pizzeria Pikku-Hukka, facebook - sivusto
Virojoentie 17, Virojoki

Toimintakeskus Ratevan kahvio
Keskustie 5A, Miehikkälä

Suur-Miehikkälän seurantalon baari
Soppikankaantie 30, Suur-Miehikkälä

Kesäkahvila Naavan tupa (avoinna sunnuntaisin 26.6. alkaen)
Soppikankaantie 245, Suur-Miehikkälä

Kujansuun baari, Klamila
Sataman kioski, Klamila

Zsar Outlet Village, Vaalimaa

Skandinavian Shopping Centre, Vaalimaa